The Sieve of Eratosthenes (sculpture)

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to navigation Jump to search
The Sieve of Eratosthenes
The Sieve of Eratosthenes by Mark di Suvero.jpg
The sculpture in 2018
ArtistMark di Suvero
Year1999 (1999)
LocationStanford, California, United States

The Sieve of Eratosthenes is a 1999 sculpture by Mark di Suvero, installed on the Stanford University campus in Stanford, California, United States.

History[edit]

The artwork was added to Stanford's collection in 2000.[1] It was dedicated to John Henry Merryman on his 80th birthday.[2]

In 2014, the 23-foot (7.0 m) sculpture was relocated from outside the Cantor Arts Center to the lawn between Escondido and Meyer Library.[3]

See also[edit]

References[edit]

  1. ^ "The Sieve of Eratosthenes". Cantor Arts Center. Retrieved October 3, 2018.
  2. ^ http://125.stanford.edu/a-model-of-singularity/
  3. ^ Persky, Jana (February 3, 2014). "Sculpture moved from Cantor to Escondido". The Stanford Daily. Retrieved October 3, 2018.